Til madhusET forside
Luk søgevinduet

Børnenes Madhus: Svampemayonnaise

Mayonnaise kan laves i mange smagsvarianter. Prøv den her med svampe - den er ret lækkert!

Det skal du bruge

1 portion mayonnaise

200 g svampe (f.eks. champignon, Karl Johan, østershatte eller lign.)

1 fed hvidløg

1 spsk. fint hakket timian

2 spsk. cremefraiche 38 %

2 spsk. olie til stegning

Salt og peber

Opskriften giver 1 portion

Sådan gør du

Svampene rengøres og skæres i mindre stykke.

Hvidløg rives eller hakkes fint.

Steg svampene lidt ad gangen i olie på en varm pande sammen med hvidløg.

Tag de varme svampe af varmen og lad dem køle af.

Hak svampeblandingen meget fint sammen med timian og citronskal

Mayonnaise og creme fraiche blandes med svampe og den smages til med salt og peber.

Serveringstip

Server den syltede fisk med ristet brød og lidt af grøntsagerne. I sæsonen kan gulerod erstattes af grønne asparges.