Til madhusET forside
Luk søgevinduet

Børnenes Madhus: Tomatsuppe med bønnefyld og syrnet fløde

Fyldig tomatsuppe med kraft og masser af smag

Det skal du bruge

Til suppen:

1 løg

2 fed hvidløg

125 g champignon

125 g gulerødder

6 kviste frisk timian

½ stk. rød chili

2 spsk.olivenolie

800 g hakkede tomater

700 g tomatjuice

2 dl vand

1 spsk. groft salt

1 tsk. sort peber

Fyld:

200 g hvide bønner

½ håndfuld basilikum

2 spsk. olivenolie

2 spsk. æbleeddike

Lidt safran

Salt og peber

Syrnet fløde:

1 dl piskefløde

2 spsk. citronsaft

Salt

Peber

Opskriften giver 6 portioner

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg groft.

Rens champignon og gulerødder - skær dem i mindre stykker.

Vask timian og chili. Fjern kerner og vægge i chilien, hak det fint.

Opvarm olien i en gryde og sauter løg, hvidløg, champignon og gulerødder i nogle minutter.  

Tilsæt hakkede tomater, ¾ af chilien og timian. Lad det koge med låg til grøntsagerne er møre.

Bland fløde, citronsaft, salt og peber i en skål til det tykner let.

Opvarm bønner i gryde med olie, safran, salt og peber og æbleeddike. Hak basilikum groft og vend med bønner.

Blend suppen til den får en fin ensartet konsistens.

Tilsæt tomatjuice og evt. lidt vand hvis suppen er for tyk. Bring suppen i kog og smag til med salt og peber.

Anret med bønne-fyld og syrnet fløde.