Til madhusET forside
Luk søgevinduet

Børnenes Madhus: Toscansk brød til bruschetta

Et flot italiensk-inspireret brød der egne sig godt som madbrød.

Det skal du bruge

650 g vand

25 g gær

700 g hvedemel tipo 00

200 g durummel

2 tsk. salt

2 spsk. olie

Giver 2 brød

Sådan gør du

DAG 1 MORGEN: Gæren opløses i koldt vand.

Begge slags mel og salt tilsættes og dejen samles og æltes så den er glat og smidig.

Dejen dækkes med et rent viskestykke og hæver minimum en time på køkkenbordet, men meget gerne til dagen efter i køleskabet (her er det en god ide at bruge et fugtigt viskestykke).

DAG 2 MORGEN: Dejen hældes ud på et meldrysset bord og deles i 2 lige store klumper, og hviler i 10 minutter.

De to klumper formes som aflange brød, drysses med mel og bages i ovnen ved 200 grader ca. 35 minutter.

Vidste du?

Tipo 00 er betegnelsen for den fineste formalede hvedemel.