Hvad vi laver

Omlægning til økologi

Ud med poser og halvfabrikata og ind med god mad lavet fra bunden

Når du arbejder med os, får du mere end bare en højere økologiprocent

Uanset om man er et offentligt storkøkken eller en restaurantkæde er der en masse fordele ved at arbejde med sin økologiprocent. Vi ved, at omlægning til økologi ikke kun giver mere økologi i gryderne. Vores metode baserer sig nemlig på omlægning af køkkendriften frem for bare at konvertere dine indkøb til økologiske alternativer. Det betyder at I vil opleve:

  • Øget køkkenfaglighed og mere egenproduktion
  • Faglig opkvalificering af medarbejderne
  • Justering af indkøb og mindre madspild
  • Højere kulinarisk kvalitet
  • Faglig stolthed og et gladere personale
  • Tilfredse spisende

En udskiftning til økologiske råvarer vil typisk betyde en stigning i driftsbudgettet på 15 - 20 %. Derfor arbejder vi med analyse og forandring af hele køkkendriften, så du kan øge den økologiske andel af råvarer uden at det koster mere.

Sådan arbejder vi

Det vigtigste i en omlægningsproces er at sikre, at forandringen sker i både hoveder og gryder. For det er ikke kun råvarerne der skal skiftes ud med økologiske varianter. I samarbejde med køkkenpersonalet kigger vi også på indkøb, tilberedningsmetoder, madspild og meget andet for at sikre en økonomisk bæredygtig omlægning.

Det betyder at vi blandt andet analyserer jeres nuværende indkøb, tilberedningsmetoder og menuplaner og at medarbejderne også vil skulle igennem en række kurser og undervisningsforløb, både i jeres eget køkken og hos os i Kødbyen.

Vi har gennem de sidste ti år udviklet en metode for økologisk omlægning gennem vores arbejde for Københavns Kommune. Vi tager udgangspunkt i denne metode og et fast forløb for forandringsprocessen, men tilpasser altid processen til det enkelte projekt og køkkentype.

Vores 10 omlægningsprincipper
  1. Brug friske råvarer frem for frost, hel- og halvfabrikata
  2. Brug masser af kartofler og groft grønt
  3. Brug mindre kød
  4. Husk at økologi og dyrevelfærd hænger sammen og glæd dig over lidt bedre samvittighed når du køber økologisk kød
  5. Tænk altid i sæson
  6. Bag brød og kager selv
  7. Brug flere gryn, korn, bønner og linser
  8. Husk at mellemmåltider ikke behøver at være søde
  9. Undgå madspild
  10. Husk at maden først er næring, når den er spist
Vil du vide mere om jeres muligheder for en økonomisk forsvarlig omlægning til mere økologi, så ring eller send os en mail.
Programleder
Jacob Appel
jacob@kbhmadhus.dk+45 22 11 19 00
Projekt /
Omlægning til økologi
Konkurrencedygtig økologiomlægning
Hos Studenterhusfonden driver man nu kantinevirksomhed med både et bæredygtigt råvareindkøb og en bæredygtig bundlinje.
Hos Studenterhusfonden driver man nu kantinevirksomhed med både et bæredygtigt råvareindkøb og en bæredygtig bundlinje.

Vi har mere end ti års erfaring med økologisk omlægning i professionelle køkkener

Siden 2007 har vi medvirket til, at maden er de kommunale køkkener i København er blevet 88 procent økologisk - uden at det er blevet dyrere. Det gjorde i 2015 København til den mest økologiske kommune i Danmark.

I løbet af de sidste ti år har vi hjulpet cirka 1300 køkkener på landsplan med økologisk omlægning. Køkkenerne er i gennemsnit gået fra 35 % - 72 % økologiske råvarer inden for samme driftsbudget

Vil du vide mere om jeres muligheder for en økonomisk forsvarlig omlægning til mere økologi, så ring eller send os en mail.
No items found.
No items found.

Køkkener der kan have gavn af

Omlægning til økologi

Vi tilbyder også